Άργος: 27510 61030 Ναύπλιο: 27520 22402

Τρίπολη: 2710 222100 Πειραιάς: 210 4131312

Βρείτε τα Ιατρεία μας στον χάρτη

Υπηρεσίες

Με σεβασμό στην προσωπικότητα σας και το ιατρικό απόρρητο, με γνώμονα τις ανάγκες σας και την οδοντιατρική επιστήμη, σας παρέχουμε τις ακόλουθες εξατομικευμένες υπηρεσίες:


(εμφράξεις-ανασυστάσεις οδόντων χωρίς υδράργυρο)
Ο τομέας της στοματικής χειρουργικής περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση έγκλειστων φρονιμιτών, αφαίρεση κύστεων, ακρορριζεκτομές, εμφυτεύματα, ουλοπλαστικές κ.α.

Αφορά κυρίως τις εξαγωγές οδόντων
Η εξαγωγή ενός δοντιού είναι η τελευταία επιλογή ενός οδοντίατρου έχοντας εξαντλήσει κάθε θεραπευτική μέθοδο που θα μπορούσε να «σώσει» και να διατηρήσει το δόντι στο φραγμό του στόματος. Σε περίπτωση απώλειας ενός ή περισσοτέρων δοντιών, η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως εμφυτεύματα, γέφυρες ή κινητές οδοντοστοιχίες.

Αφορά στεφάνες/γεφυρώματα μέταλλο/πορσελάνης, ευγενών κραμμάτων, τιτανίου, inlays-onlays, full mouth & bite reconstruction, κεραμικά

Αφορά μερικές/ολικές οδοντοστοιχίες, επι μεταλλικών βάσεων, επένθετες

Η ειδικότητα που αντιμετωπίζει το φάσμα των παθήσεων και ανωμαλιών της στοματικής και γναθοπροσωπικής περιοχής στο οποίο περιλαμβάνονται: Απλές και σύνθετες χειρουργικές εξαγωγές δοντιών, με έμφαση στους έγκλειστους σοφρωνιστήρες (φρονιμίτες) ακροριζεκτομές, αφαίρεση χαλινών. Προετοιμασία γνάθων για εμφυτεύματα με μεταμόσχευση οστού. Μερικές και ολικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα. Αντιμετώπιση δυσμορφιών γνάθων/προσώπου. Αντιμετώπιση τραύματος γνάθων/προσώπου. Αντιμετώπιση προβλημάτων άρθρωσης (σύγκλεισης) των γνάθων. Αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων όγκων του στόματος.

(οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα) Από 100% τιτάνιο, τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν παγκοσμίως τον πλέον εξελιγμένο τρόπο αντικατάστασης και αποκατάστασης των απωλεσθέντων δοντιών ή ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν καθόλου δόντια στο στόμα. Το τιτάνιο είναι ένας ιδιαίτερος τύπος μετάλλου που έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να είναι βιοσυμβατός με τον οργανισμό και το
οστό στο οποίο τοποθετείται. Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα είναι ότι μας παρέχουν την δυνατότητα να μπορούμε να στηρίξουμε ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις εκεί όπου η μόνη λύση θα ήταν μία μερική οδοντοστοιχία (βιτάλιο), ή ακόμη χειρότερα μία ολική οδοντοστοιχία (μασέλα). Με πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας (98%) είναι η ιδανικότερη λύση για ένα άρτια λειτουργικό και άριστα αισθητικό αποτέλεσμα. Αντενδείκνυνται σε άτομα διαβητικά, ορροθετικά, μέ προχωρημένη οστεοπόρρωση διότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς η οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων στην γνάθο.

(κινητή, braches, χειρουργική, αισθητική ορθοδοντική)
Η Ορθοδοντική είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος της Οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με την «ευθυγράμμιση» των δοντιών και των γνάθων. Ένας Οδοντίατρος μπορεί να συστήσει ορθοδοντική θεραπεία για να βελτιώσει τη φυσική εμφάνιση των δοντιών σε συνδυασμό ή όχι με τις λειτουργικές απαιτήσεις μιας οδοντοστοιχίας. Λέγοντας «λειτουργικές απαιτήσεις» εννοούμε ότι τα στραβά δόντια δεν προκαλούν μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και λειτουργικό, υπό την έννοια ότι μπορεί στις περιοχές ανάμεσα στα δόντια να συσσωρεύονται ευκολότερα υπολείμματα τροφών, η σύγκλιση να είναι διαταραγμένη, η μασητική ικανότητα να είναι μειωμένη κ.λ.π.

(επεμβατική, προληπτική) είναι διαφύλαξη των νεογιλών δοντιών σε άρτια λειτουργική και αισθητική κατάσταση στο στόμα του παιδιού, μέχρι την ηλικία που θα πέσουν φυσιολογικά, δηλαδή 6-7 ετών για τα πρόσθια και 11-12 ετών για τα οπίσθια δόντια. Η προστασία των μόνιμων δοντιών του παιδιού από την τερηδόνα και άλλες βλάβες από τη στιγμή της ανατολής τους στο στόμα. Η έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των ορθοδοντικών ανωμαλιών. Η πρόληψη και αντιμετώπιση του οδοντικού τραύματος, η συχνότητα του οποίου έχει λάβει σήμερα διαστάσεις λόγω των αθλοπαιδιών εντός και εκτός του σχολείου. Η συμβουλευτική για τις στοματικές έξεις στα μικρά παιδιά και τους γονείς τους.

από νεογιλά δόντια. Σε συνεργασία με ειδικές τράπεζες και σε συνεννόηση με τους γονείς έχουμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε και να φυλάξουμε τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται σε ένα παιδικό δοντάκι. Εφόσον πιστοποιηθεί από την τράπεζα η καταλληλότητα του δείγματος, αυτό μπορεί να συντηρηθεί για 20 χρόνια και να αποτελέσει ένα πολύτιμο εφόδιο στη ζωή του παιδιού.

(θεραπεία ουλίτιδας/περιοδοντίτιδας, Laser) είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή των ιστών που περιβάλλουν το αθέατο σε μας τμήμα του δοντιού, την ρίζα, που αποτελεί και την βάση στήριξης του δοντιού και την σταθερή παραμονή του στο στόμα. Το όνομα έχει προέρθει από το εσωτερικό του δοντιού, μέσα στο οποίο υπάρχει το νεύρο, που αλλιώς ονομάζεται και πολφός.

Ενδοδοντία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την θεραπεία του εσωτερικού τμήματος του δοντιού, του πολφού, ο οποίος είναι ένας ιστός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο και να δημιουργήσει έντονα και άμεσα προβλήματα οδοντιατρικής παρέμβασης. Η ενδοδοντική θεραπεία, ή απονεύρωση είναι η θεραπευτική οδός που επιτρέπει στο προσβεβλημένο δόντι να παραμείνει στο στόμα διατηρώντας τις μασητικές και αισθητικές του ιδιότητες χωρίς να μας πονά, ακόμα και αν έχει καταστραφεί η ζωτική λειτουργία του. Στόχος είναι πάντοτε η παραμονή ενός δοντιού στο στόμα μας και η Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση), δίνει τις περισσότερες φορές τη δυνατότητα αυτή.

Οδοντιατρική ακτινοδιαγνωστική

(έλεγχος οδοντικής πλάκας, αποτρύγωση, αθλητικοί νάρθηκες)
Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή, επιβάλλεται εξαμηνιαίος ή ετήσιος έλεγχος και καθαρισμός (αποτρύγωση) των δοντιών. Κατά την διαδικασία αυτή καθαρίζεται η πέτρα (τρυγία) από τις επιφάνειες των δοντιών.
Εάν αμελήσουμε τον καθαρισμό, τότε τα μικρόβια (βακτήρια) είτε μπορούν να δημιουργήσουν τερηδόνα στα δόντια, είτε να προκαλέσουν ουλίτιδα.
Εάν η ουλίτιδα αφεθεί και αυτή χωρίς θεραπεία, τότε με απλά λόγια τα μικρόβια μπορούν να προχωρήσουν βαθύτερα και να προσβάλλουν το στηρικτικό οστό που περιβάλλει τα δόντια. Σ’αυτή την περίπτωση μιλάμε για περιοδοντίτιδα που πρέπει άμεσα μόλις διαγνωστεί να αντιμετωπιστεί διότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας των δοντιών που έχουν προσβληθεί.

(ροχαλητό)

(τρίξιμο δοντιών)

Ομοιοπαθητική οδοντιατρική/εναλλακτικές θεραπευτικές

Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης κατ’ οίκον περιστατικών

Αφορά αντιμετώπιση χειρουργικών περιστατικών/ εμφυτευμάτων με χορήγηση ήπιας νάρκωσης- μέθης στο ιατρείο, παρουσία αναισθησιολόγου με δυνατότητα επαφής με το περιβάλλον.

Έλεγχος πόνου